Prins Henrik kigger på grafitti på KUNSTEN under sit besøg i Aalborg, hvor han læste digte på litteraturfestivalen Ordkraft. Foto: Mick Anderson

Prins Henrik besøgte Aalborgs største kulturhuse

Der var Nordkraft, Utzon Center, Musikkens Hus, KUNSTEN og Aalborg Kongres & Kultur Center. Så tæt et program havde Prins Henrik sagt ja til i forbindelse med oplæsning af digte på Ordkraft Festivalen i Aalborg i sidste uge.

Efter oplæsningen havde Prins Henrik takket ja til en invitation fra Ernst Trillingsgaard, direktør i Aalborg Kongres & Kultur Center, som på vegne af de store kulturhuse i Aalborg, åbnede for at prinsgemalen kunne få et indblik i det kraftcentrum af kultur, der i disse år rejser i Aalborg.

Først var der besøg i Utzon Center nogle få hundrede meter fra Nordkraft, hvor adm. direktør Anni G. Walther satte prinsgemalen ind i Utzons spændende byggeri, udstillinger, og funktion af huset.

Kortegen kørte derefter 100 meter tilbage mod øst, hvor en lille rundvisning på byggepladsen og inde i Musikkens Hus var lagt i hænderne på direktør Lasse Rich Henningsen.

KUNSTEN, Aalborgs museum for moderne kunst, var næste stop, og her kunne museumsinspektør Gitte Ørskou konstatere, at prinsgemalens vidensniveau omkring kunst er højt. De aktuelle udstillinger om Michael Kvium og Dansk Graffiti 1984 - 2013, som er den første udstilling i Danmark om graffiti som kunstart, blev besøgt, og prinsgemalen udførte også sin egen graffiti på museets væg, under temaet Kunst eller Graffiti - giv din mening til kende.

Den store kulturtur i Aalborg sluttede i Aalborg Kongres & Kultur Center, hvor direktør Ernst Trillingsgaard, lagde lokale til en kort middag i Glassalen, som borgmester Henning G. Jensen var vært for.