LIGE NU:

Pris til Aalborg-forskere

To unge Ph.d. studerende fra Aalborg Universitet, der forsker i sundhedsteknologi, har torsdag fået Medicoprisen. De får prisen for at have udviklet en metode til at lytte sig frem til blodpropper, før de opstår

Den danske medicoindustri ser store sundhedsøkonomiske perspektiver i systemet, der er udviklet af de to Ph.D.-studerende fra Sundhedsteknologi på Aalborg Universitet.

Et forskningsprojekt på Aalborg Universitet skal advare læger og patienter mod blodpropper i hjertet, som er den største dødsårsag i Europa.

Alt for få opdager risikoen, før det er for sent, men Samuel Schmidt og Claus Graff, der begge er Ph.D.-studerende på AAU, er i gang med at udvikle et system, der kan give en hurtig og billig screening af patienter.

Ved hjælp af et digitalt stetoskop og en avanceret beregningsmodel kan man høre små mislyde i blodårerne, hvilket er et tegn på forkalkede blodårer omkring hjertet.

- Systemet vil kunne give øget livskvalitet til de patienter, der således kan få forebygget den alvorlige sygdom, og det vil kunne redde mange liv, siger Morten Falck Larsen, der er administrerende direktør i N.C. Nielsen Hospitalsudstyr A/S og formand for Medicoindustrien.

Hvert år uddeler Medicoindustrien i Danmark en pris til en eller flere personer, der har gjort noget særligt for branchen og har været med til at synliggøre den.

Medicoindustriens bestyrelse har vurderet, at idéen om at forebygge blodpropper ved at lytte sig frem til åreforkalkninger er banebrydende.

jj

Her er overblikket: Det genåbner onsdag

fisk

Corona hos Thorfisk: Fabrikken midlertidig lukket ned

tog

play Farvel til direkte tog til Vendsyssel vækker kritik: - Vi har lige så meget ret til landsdækkende transport

120417 værtshus øl

play Barer og værtshuse genåbner: - Jeg glæder mig ekstremt

jj

Her er overblikket: Det genåbner onsdag

fisk

Corona hos Thorfisk: Fabrikken midlertidig lukket ned

Til forsiden

Til forsiden