Priserne på nordjyske boliger rasler ned

Foto: TV2/NORD (Arkiv)

Prisen på huse og lejligheder falder fortsat i Nordjylland. Det seneste kvartal er priserne faldet med 5 %.

Priserne på parcel - og rækkehuse falder fortsat i pris i Nordjylland. Den samme tendens ses i resten af landet, med undtagelse af i København-området. Det viser den nye Boligmarkedsstatistik, der udarbejdes af Dansk Ejendomsmæglerforening sammen med Finansrådet, Realkreditforeningen og Realkreditrådet.

Priserne på parcel- og rækkehuse faldt på landsplan med 0,9 %. fra 3. til 4. kvartal af 2010, og dermed er den gennemsnitlige pris pr. kvadratmeter nu 11.932 kr. 

Dette tal dækker dog over store regionale forskelle, hvor priserne i Nordjylland er hårdest ramt. Region Nordjylland oplevede et fald på hhv. 5,2 % fra 3. til 4. kvartal i 2010. 

I samme periode er priserne for ejerlejligheder faldet med 4,9 % i Nordjylland. 

- Der er store udsving i priserne i vort område. Nogle steder - især i Aalborg - er der tale om stigninger og i andre dele af Region Nordjylland er der tale om fald. Bolighandlen i Hovedstadsområdet oplever stigende priser, og der er en tendens til, at denne udvikling på lidt længere sigt også slår igennem i Region Nordjylland, siger kredsformand for Dansk Ejendomsmæglerforening i Nordjylland, Hans Skovgaard.

I gennemsnit tager det 212 dage at sælge et parcel - eller et rækkehus i Region Nordjylland. 

Priserne andre steder i landet

I Region Hovedstaden er priserne på parcel - og rækkehuse steget med 1,3 %, mens priserne i Region Syddanmark stort set er uforandrede med en stigning på 0,3 %. I Region Midtjylland er priserne på parcel- og rækkehuse faldet med 1,2 pct., mens Region Sjælland oplevede et fald på 3,9 % fra 3. til 4. kvartal i 2010.

Samme tendens gør sig gældende for ejerlejligheder, hvor priserne på landsplan er faldet med 0,2 % det seneste kvartal. Priserne i Region Hovedstaden steg med 1,5 % fra 3. til 4. kvartal. Gennem samme periode er priserne faldet med 4,9 %i både Region Midtjylland, mens priserne i Region Sjælland og Region Syddanmark er faldet med hhv. 0,1 % og steget med 0,6 %.
 

Forsiden lige nu