LIGE NU:

Privatskole med vokseværk

Mens der bliver skåret ned og fyret lærere og pædagoger i de kommunale folkeskoler i Hjørring, så ser det helt anderledes positivt ud på Hjørring Private Realskole. Skolen udvider, og efter sommerferien tager man imod flere end 130 nye elever.

Efter sommerferien begynder Nikoline Fjordbak i 3. klasse på Hjørring Private Realskole, hvor også hendes lillesøster, Laura, allerede går. Det har deres forældre bestemt.

- Efter at have været på venteliste i godt et halvt år, er vi rigtig glade for at begge piger nu skal gå på Hjørring Private Realskole, siger pigernes far, Henrik Fjordbak, til TV2/NORD.

Det der i dag er blandt andet omklædningsrum på Hjørring Private Realskole, står efter sommerferien klar som nye fag- og klasselokaler. Idrætsundervisningen bliver flyttet op i det nærliggende stadionkompleks, der er under ombygning.

På den måde bliver der plads til seks nyoprettede klasser med hver 22 elever.

- Vi er selvfølgelige glade for at de mange, der har stået på venteliste i flere år nu har mulighed for at komme på skolen. Vi vil gerne tilbyde vores undervisning til så mange som overhovedet muligt, siger skoleleder, Klaus Lundsgaard, Hjørring Private Realskole.

I fem år har Hjørring Private Realskole haft en lang venteliste på omkring 400 elever. Nu er det altså så, at det tal bliver væsentligt bragt ned, når 130 nye elever - blandt andre Nikoline - kommer ind.

- Med de nedskæringer, der har været på folkeskoleområdet, så synes vi forældre, at det var tide at skifte skole, siger Henrik Fjordbak.

- Der er forældre, som har været utilfredse med, at deres børn skal gå længere tid i skole i forbindelse med skolereformen. Mange forældre har også fokus på, at deres barn får den bedste start på livet, siger Klaus Lundsgaard.

I dag er der allerede 800 elever på Hjørring Private Realskole.