Protest mod skolelukninger

Borgerne i Vebbestrup i Himmerland protesterer mod lukning af deres skole.

Omkring 300 Vebbestrup-borgere gik i protest-march gennem byen for at gøre opmærksom på, at de er stærkt utilfredse med planerne om, at deres skole skal nedlægges.

-Jeg er mest bekymret for, hvordan vi skal få sammenholdet i vores by til at hænge sammen, og hvordan vi skal kunne få børnenes hverdag til at hænge sammen, når deres legekammerater bliver spredt væk fra byen, siger formanden for skolebestyrelsen, Kristian Sørensen.

Mange af Vebbestrups børn får rigtig langt til skole, hvis deres skole lukker. Det er noget, der bekymrer forældrene meget.

-Allerede nu skal min ældste datter afsted en time før for at komme med skolebussen, og jeg frygter meget, at det bliver endnu mere tid, hun kommer til at bruge i den skolebus, fortæller Helle Frank Skall.

Børne- og familieudvalget i Mariagerfjord Kommune vedtager på deres møde tirsdag den fremtidige skolestruktur, men i følge næstformand Peder Larsen er der ikke meget håb for Vebbestrup Skole.

-Hvis den står til mig ja, så bliver skolen lukket. Det er simpelthen, fordi der er årsager til, at økonomien ikke er god nok, selvom Vebbestrup selv synes det, siger næstformanden.

Forsiden lige nu