Foto: TV2/Nord

P.S. Krøyer i moderne gendigtning

I juli og august byder Skagen Museum på en digital gendigtning af Skagenmalerens berømte maleri <i>Hip Hip Hurra</i>.

Værket Hip Hip Today af Larissa Sansour og Søren Lind er en digital gendigtning af det berømte maleri fra 1888. Hip Hip Today består af et digitalt fotografi og en kunstvideo - fotograferet og filmet i de oprindelige omgivelser i Skagen.

<b>Opdateret kunstnerkoloni</b>
I maj 2007 rejste en gruppe herboende kunstnere, musikere og skuespillere samt en fotograf og to assistenter fra København til Skagen. Gruppen indlogerede sig tre dage på Skagens berømte Brøndums Hotel, der i slutningen af 1800-tallet dannede ramme om den oprindelige kunstnerkolonis. Formålet var at genskabe og parafrasere ikke alene P. S. Krøyers maleri, men også selve atmosfæren, det i sin tid blev skabt i.

<b>Ændret kønsfordeling</b>
Mens opstillingen på det originale maleri tæller syv mænd, tre kvinder og et barn, er kønsfordelingen noget anderledes i den opdaterede udgave. Kvinderne fra originalen spilles af mænd, og de syv oprindelige mænd er blevet til syv kvinder, der hver især på den ene eller den anden måde trodser prototypen på en kvinde i nutidens Danmark.

Domineret af disse kvinder tager Hip Hip Today begreber som etnicitet, kønsroller og politik op til fornyet overvejelse.

Der er fernisering på Skagens Museum fredag d. 13. juli, og værket kan ses frem til den 2. september.