Cheflæge Morten Kjælbye fra psykiatrien i Region Nordjylland fortæller, at der er handlet helt efter retningslinierne i sagen om den mor, der kvalte sit spædbarn. Foto: TV2/Nord

Psykiatrien frikender sig selv efter baby-drab

Psykiatriledelsen mener, at der blev handlet korrekt, da personalet på Psykiatrisk Skadestue sendte den 20-årige kvinde hjem, som dagen efter dræbte sin nyfødte søn.

Personalet på Psykiatrisk Skadestue i Aalborg har nu gennemgået forløbet i sagen om den 20-årige kvinde fra Frederikshavn, der fredag slog sin kun ni dage gamle søn ihjel og selv forsøgte at begå selvmord.

Dagen før den 20-årige kvinde tog livet af sin søn, blev hun kørt på Psykiatrisk Skadestue i Aalborg, efter hun havde indtaget otte Panodil-piller. Man valgte ikke at indlægge hende, men i stedet blev hun henvist til sin egen læge.

Personalet på Psykiatrisk Skadestue var samlet onsdag for at finde ud af, om man skulle have indlagt kvinden. På baggrund af de informationer, der kom frem på mødet, konkluderer psykiatriledelsen, at der er blevet handlet korrekt.

- Det er svært at forstå, når man kender forløbet, at der ikke blev truffet en anden beslutning. Men ud fra det, der blev forelagt, og sådan som patienten fremstod, så var det den korrekte beslutning, fortæller cheflæge i Psykiatriledelsen i Region Nordjylland, Morten Kjølbye.

- Personalet har handlet i overensstemmelse med de retningslinier, der er, og de kunne ikke have forudset den her tragiske hændelse, siger Morten Kjølbye.