LIGE NU:

Psykiatrien styrkes: Flere medarbejdere og ny aktivitetshal i Brønderslev

Der er flere sengepladser og mere personale på vej til Psykiatrien i Nordjylland.

Mere personale, flere sengepladser og en aktivitetshal i Brønderslev. Regionsrådet har netop besluttet, hvad cirka halvdelen af finanslovsmidlerne til Psykiatrien i Region Nordjylland skal bruges på.

- Det er dejligt at kunne give en saltvandsindsprøjtning til Psykiatrien, som med de nye midler får mulighed for at udvide og udvikle gode tilbud og rammer til de psykiatriske patienter, siger regionsrådsformand Ulla Astman (S).

I Nordjylland regner man med at få 60 millioner kroner årligt.

- Der har i flere år været talt meget om at prioritere psykiatriområdet højere, hvilket vi allerede gjorde i forbindelse med vores seneste budgetaftale. Med udmøntningen af finanslovsmidlerne kan vi nu sætte yderligere handling bag ordene, siger Ulla Astman.

Patienter kan motionere i ny hal

Konkret vil der nu og i de kommende år blive oprettet nye sengepladser, og så skal der ansættes flere læger, sygeplejersker og andet tværfaglig personale.

- Der er sket en stigning i aktiviteten i Psykiatrien over de senere år, og her skal personaleressourcerne og sengekapaciteten selvfølgelig følge med, siger Jette Ramskov Kristensen, der er formand for Region Nordjyllands Psykiatriudvalg.

Der skal desuden bygges en aktivitetshal i Brønderslev i tilknytning til Klinik Nord og ansættes en dedikeret aktivitetsmedarbejder.

 
 
Foto: Per Frank Paulsen

I hallen kan patienterne motionere under indlæggelsen.

quote Fysisk inaktivitet er ét af de forhold, som bidrager til den overdødelighed, der desværre kan konstateres hos patienter med psykisk sygdom.

Jette Ramskov Kristensen, formand for Region Nordjyllands Psykiatriudvalg

- Fysisk inaktivitet er ét af de forhold, som bidrager til den overdødelighed, der desværre kan konstateres hos patienter med psykisk sygdom. Derfor får en række sengeafsnit nu mulighed for at ansætte en dedikeret aktivitetsmedarbejder, så vi fremadrettet kan give et langt bedre aktivitetstilbud til patienterne under indlæggelse, siger Jette Ramskov Kristensen.

Regionsrådet beslutter senere, hvad resten af de 60 millioner kroner skal bruges på.