LIGE NU:

Psykisk syg undersøgt kort før drab

Den mand, der er sigtet for drabet på sin 17-årige ekskæreste, havde ingen tegn på sindssyge, da han blev undersøgt af en speciallæge kort før hændelsen.

Få timer før den 17-årige Monika Olsen i sidste uge blev dræbt i sin lejlighed i Hjørring, blev den mistænkte drabsmand undersøgt af en psykiatrisk speciallæge. Den 30-årige mand boede på et kommunalt bosted for psykisk syge i Frederikshavn, og psykiateren kunne under hjemmebesøget konstatere, at han ikke havde psykotiske symptomer, hverken i form af hørehallucinationer eller vrangforestillinger.

- Desuden var han hverken anspændt eller opkørt. I det hele taget havde vi aldrig forestillet os, at sådan noget ville kunne ske for denne patient, fortæller Jørgen Achton Nielsen, cheflæge for psykiatrien i Region Nordjylland, til Ritzau.

Den drabssigtede er velkendt i psykiatrien, hvor han i flere år har modtaget behandling. Politiet har fortalt, at man den 16. maj bragte ham til den psykiatriske skadestue efter håndgemæng med Monika Olsen. Noget Jørgen Achton Nielsen kan bekræfte.

- Det er korrekt, at han var til observation på skadestuen i nogle timer og blev tilbudt indlæggelse på psykiatrisk hospital i Brønderslev. Men den mistænkte drabsmand var ikke interesseret og kunne ikke tvangsindlægges efter psykiatrilovens bestemmelser, forklarer han.

Fordi der kører en politisag, skal den 30-årige muligvis mentalundersøges, og derfor kan Jørgen Achton Nielsen ikke gå i flere detaljer om sagen.

- Men psykiatrien kunne ikke have gjort noget anderledes, fastslår cheflægen.
/ritzau/

ferie lufthavn rejse

Rejserestriktionerne lempes markant: - Vil gøre en kæmpe forskel

def_thumb,50_percent

play Fredagsvejret: Solrigt i øst, skyet i vest

Brand Sødisbakke Mariger mulig påsat

play 27-årig anholdt: Brand i Mariager natten til fredag kan være påsat

40_percent

play Faldskærmskonkurrence forsinkes af dårligt vejr

ferie lufthavn rejse

Rejserestriktionerne lempes markant: - Vil gøre en kæmpe forskel

def_thumb,50_percent

play Fredagsvejret: Solrigt i øst, skyet i vest

Til forsiden

Til forsiden