LIGE NU:

Punktum i Kærkommensag: Lønmodtagernes Garantifond skal betale

Tre et halvt år efter at Kærkommen gik konkurs er der endelig faldet dom i sagen, der skulle afgøre, om det var Aalborg og Hjørring Kommuner, der skulle betale medarbejdernes tilgodehavender.

Vestre Landsret i Viborg har afsagt dom i sagen om tilgodehavender for 12 millioner kroner. Det er de tidligere medarbejdere i plejefirmaet Kærkommen, der har været i klemme i striden, hvor hverken Aalborg eller Hjørring Kommunepå den ene side eller Lønmodtagernes Garantifond på den anden side, mente at de skulle betale de mange millioner, som medarbejderne havde til gode i løn og feriepenge.

Afgørelsen blev, at det er Lønmodtagernes Garantifond, der skal punge ud til de 77 tidligere medarbejdere. Dermed har de nu endelig udsigt til at få de penge, de har ventet på i tre et halvt år.

- Jeg er så glad og lettet på medlemmernes vegne over, at der nu er en afgørelse. Det har været en alt for lang og urimelig kamp, de har været ude i for at få det, de har krav på, siger forbundsformand i FOA, Mona Striib.
 
Sagen opstod fordi Aalborg og Hjørring kommune efter Kærkommens konkurs overtog opgaven, og nogle af Kærkommens medarbejdere fik arbejde i kommunerne. Lønmodtagernes Garantifond mente, at der var tale om en virksomhedsoverdragelse. Det mente kommunerne til gengæld ikke, og hverken Garantifonden eller kommunerne ville dække det lønkrav som medarbejderne havde mod Kærkommen.

Vestre Landsret har nu afgjort, at der ikke var tale om en virksomhedsoverdragelse, hvorfor Lønmodtagernes Garantifond skal udbetale det tilgodehavende løn og feriepenge.

Også i Aalborg Kommune er der tilfredshed med rettens afgørelse, som altså betyder at kommunen slipper for at skulle betale et millionkrav.

- Vi er naturligvis tilfredse med, at Landsretten har givet os medhold i, at der ikke har fundet en virksomhedsoverdragelse sted. Vi er også rigtig glade for, at der endelig er sat punktum i sagen - ikke mindst på vegne af de tidligere medarbejdere i Kærkommen, som er blevet klemt i denne sag. Nu kan de endelig få deres tilgodehavender, siger rådmand i Ældre- og Handicapforvaltningen, Jørgen Hein.

Sagen har ført til, at beskæftigelsesminister Troels Lund Poulsen har fremsat et lovforslag, som er under udvalgsbehandling i Beskæftigelsesudvalget på Christiansborg.
 
Lovforslaget skal sikre, at det i fremtiden ikke bliver medarbejderne, der kommer til at stå med sorteper ved uenigheder mellem Lønmodtagernes Garantifond og kommunerne, men at Lønmodtagernes Garantifond kan lægge ud for tilgodehavender.

Tre et halvt år efter, at plejefirmaet Kærkommen gik konkurs, er der nu blevet sat et punktum for de medarbejdere, der har haft løn til gode hos firmaet. Medarbejderne har siden konkursen været i klemme mellem Aalborg og Hjørring Kommuner på den ene side og Lønmodtagernes Garantifond på den anden. De to parter har ikke kunne blive enige om, hvem der skulle udbetale den manglende løn til de ansatte. Men i dag har Vestre Landsret afgjort, at det er Lønmodtagernes Garantifond, der må punge ud.
20_percent

play Limfjordsrådet i desperat bøn: - Hjælp os med at opspore spøgelsesgarn

20210416-222157-L_27Mb

Slog alle rekorder: 1,5 millioner mennesker så Martin Jensens koncert fra toppen af AKKC

fokus.. på den russiske spion

Fokus: Nordjyske virksomheder skal forberede sig på spionage

Stine Bosse

Stine Bosse valgt som formand for Festival of Europe

20_percent

play Limfjordsrådet i desperat bøn: - Hjælp os med at opspore spøgelsesgarn

20210416-222157-L_27Mb

Slog alle rekorder: 1,5 millioner mennesker så Martin Jensens koncert fra toppen af AKKC

fokus.. på den russiske spion

Fokus: Nordjyske virksomheder skal forberede sig på spionage

Til forsiden

Til forsiden