Foto: TV2/Nord

Rådmand: Drop den nuværende arbejdstidsaftale

Aalborg Kommunes Skole-og Kulturrådmænd støtter KLs kamp for en ny fleksibel arbejdstidsaftale for landets skolelærere.

Løsgænger Anne Dorte Krog mener, at det vil tjene eleverne bedst. Det skriver hun i en mail til DR Nordjylland.

- Den nuværende arbejdstidsaftale, der dikterer lige meget forberedelsestid til alle lærere, fag og klasser forhindrer den nødvendige modernisering af folkeskolen, mener rådmand Anne Dorte Krog.

- For at få mest muligt ud af vores lærere, skal vi kunne differentiere undervisningen og måden vi tilrettelægger undervisningen på. Vi skal udvikle folkeskolen, og det er altså svært med en arbejdstidsaftale, der siger, at alle lærere skal det samme og have samme tid til det, siger Anne Dorte Krog.

 

Skolerådmanden påpeger, at hun har kendskab til flere lærere, der er uenige i den generelle holdning fra Danmarks Lærerforening.

Lærerforeningen har forud for lockouten sået tvivl om, hvordan arbejdstiden bliver for den enkelte lærer i praksis, hvis KL's forslag til en arbejdstidsaftale bliver gennemført.

- Forandring er altid svær, men jeg tror, at det her er vejen frem for at kunne lave en endnu bedre folkeskole, siger Anne Dorte Krog til DR Nordjylland. Rådmanden har ikke drøftet sin KL-sympati med de øvrige medlemmer i Skole-og Kulturforvaltningen.