Rådmand ønsker uvildig undersøgelse i Mou sag

Eksterne eksperter skal undersøge, om Aalborg Kommune kunne have handlet anderledes i sagen om en 13-årige pige. Hun blev mishandlet af sin mor og stedfar.

Aalborg Kommune vil have eksperter udefra til at undersøge den måde, som kommunen har håndteret sagen om en 13-årig pige fra Mou, oplyser DR Nordjylland.

Forældrene fik torsdag en fængselsdom på fem måneder for at have mishandlet pigen, som blev tvangsfjernet sidste forår. Aalborg Kommune er blevet kritiseret for at reagere alt for sent, ligesom flere eksperter undrer sig over, at kommunen ikke har fjernet pigens lillebror. Han bor stadig hos forældrene.

Sagsforløbet har fået velfærdsminister Karen Jespersen (V) til at bede Aalborg Kommune om en redegørelse, men det er ikke løsningen, siger socialrådmand Mai-Britt Iversen (S).

- For mig er det væsentligt, at kommunen ikke undersøger sig selv. Det skal gøres af folk udefra. Derfor vil jeg bede om at få udvalgets opbakning til en ekstern redegørelse for at se, om vi kunne gøre noget anderledes, siger Mai-Britt Iversen.

/ritzau/