Rådmand: Ungestrategi virker

04:07

Foto: Per Frank Paulsen

1 af 2

Enhedslistens Per Clausen langer i dag ud efter Aalborg Kommune, efter der er kommet nye ledighedstal for unge under 30 år. Men det er Per Clausen, den er gal med, mener beskæftigelsesrådmanden.

Alt for mange unge i Aalborg Kommune er arbejdsløse. Faktisk er Aalborg Kommune den kommune i landet, der lige nu har den fjerdestørste ledighed blandt de unge.

2.454 unge under 30 år går ledige. Det svarer til 17,8 procent - eller næsten hver femte.

- Jeg synes det er en katastrofe, men jeg synes også, at det er paradoksalt, fordi Aalborg Kommune ofte bliver fremhævet af beskæftigelsesministeren, som et sted, man skal efterligne. Men der er jo ikke meget, der tyder på, at der er så meget at efterlige i Aalborg Kommune, når man ser på resultaterne i hvert fald, siger Per Clausen (EL).

Per Clausen mener, at kommunens ungestrategi har slået fejl, når Aalborg kan havne på listen over steder med så høj en ungdomsledighed. I mellemtiden mener beskæftigelsesrådmanden, at forklaringen på de høje ledighedstal skal findes i uddannelsessystemet.

- Hvis Per Clausen kunne lave simpel regning, så ville han vide, at hvis man putter rigtig mange flere ind i den ene ende af et uddannelsessystem, så kommer der også flere ud igen i den anden ende, siger Mai-Britt Iversen (S), der er beskæftigelsesrådmand i Aalborg Kommune.

Det er en opgørels fra Arbejderbevægelsens Erhvervsråd, der viser at Aalborg ligger over landsgennemsnittet, som er 13,2 %.

I nyhederne klokken 19.30 uddyber rådmand Mai-Britt Iversen problematikken.

Forsiden lige nu