(Arkivfoto) Foto: TV2/NORD (Arkiv)

Razzia ved nordjysk skibsproviant

Konkurrencestyrelsen har gennemført en razzia ved Wrist Ship Supply med hovedsæde i Nørresundby.

Det skriver borsen.dk

Wrist Ship Supply med hovedsæde i Nørresundby har haft besøg af Konkurrencestyrelsen, der har gennemført en razzia mod firmaet. Det sker efter at andre firmaer i branchen for skibsproviant har klaget over, at det nordjyske firma har misbrugt sin dominerende position i markedet.

- Det er korrekt, at vi har haft besøg af Konkurrencestyrelsen. De er kommet med en formodning om misbrug af dominant position i markedet. Vi samarbejder med dem og mener ikke, at der er noget at komme efter, siger direktør i Wrist Ship Supply, Robert Steen Kledal til borsen.dk

Konkurrencestyrelsen ønsker ikke at af- eller bekræfte, om der er en sag, men kontorchef Jacob Schaumburg-Müller fortæller til borsen.dk, at det kan tage op til et år, før man er til bunds i lignende sager.

En af de virksomheder, der har indgivet en klage, er det lukkede Beltsupply ApS fra København. Firmaet har mistet en fem-årig kontrakt.

- Jeg har indgivet en klage over misbrug af dominerende stilling i markedet mod Wrist Ship Supply. De er gået efter vores kunder, og det har kostet os en kontrakt, der udgør halvdelen af vores omsætning. Vi har indgivet konkursbegæring, siger direktør ved Beltsupply, Lars Egedal, til borsen.dk

Wrist er verdens næststørste på markedet for skibsproviant. Selskabet har siden 2007 fordoblet sin omsætning til senest 2,5 milliarder kroner, og det beskæftiger godt 900 medarbejdere.