LIGE NU:

Rebild Kommune meldes til tilsynsrådet

Striden mellem Skørping Gadelysforening og Rebild Kommune er gået i hårdknude. Overdragelsen af gadelygterne volder så store problemer, at Rebild Kommune nu bliver meldt til tilsynsrådet.

Hvem der ender med at eje gadelysene i Skørping er stadig et stort spørgsmål. Skørping Gadelysforening vil have en kompensation på 3 millioner kroner, hvis gadelygterne sælges videre inden der gået 6 år

- De tre millioner har vi fastsat, som værdiansættelse på vores gadelysanlæg, idet vi ikke har nogen værdiansættelse af de øvrige gadelys. Så er vi nødt til at skønne et beløb, og det er så det vi har gjort, forklarer Jørgen E. Paulsen, formand for Skørping Gadebelysning.

Kompensationen kommer bag på teknisk udvalg i Rebild Kommune. De mener, at det må være nok, at man lover, at man ingen intentioner eller planer har om at sælge inden for de næste 6 år.

- Intentioner og planer, det er noget der kan ændres, en kontrakt siger at noget skal overdrages til en fast pris, og det er det vi er ude efter, fortæller Jørgen E. Paulsen.

- Det lyder helt fuldstændigt vanvittigt. Det er ikke den måde at konceptet er skruet sammen på. Skørping Gadebelysning har igennem hele forløbet bedt om særbehandling, og det kan vi altså ikke give dem, siger Gert Fischer, formanden for teknisk udvalg i Rebild Kommune.

Striden har været hård. Tidligere har Skørping Gadelysforening mørklagt Skørping for at få kommunen til forhandlingsbordet, og nu har de sendt en klage af sted til statens tilsynsråd.

- Vi mener vi har fået en urimelig forskelsbehandling ved overdragelsen af vores gadelys, og det kan vi så få afprøvet ved tilsynsrådet om det er en urimelig forskelsbehandling, forklarer Jørgen E. Paulsen.

Teknisk udvalg tager dog afslappet på klagen til statens tilsynsråd.

- Vi mener det må være en nogenlunde fornuftig aftale, når 50 foreninger indtil videre har sagt ja til den, mens to ser ud til at de vil fortsætte som private foreninger, slutter Gert Fischer, der her henviser til at man har en lignende strid om gadebelysningen i Arden.