Rebild Kommune sender borger i flere måneders uvished

19-årige Mathias Søndergaard har for anden gang fået afslag på førtidspension af Rebild Kommune. Det betyder, at Mathias nu kan se frem til flere måneders venten, før Ankestyrelsen finder frem til en afgørelse.

Forestil dig en dagligdag med morfin, gangbesvær og konstante smerter. Det er hverdagen for Mathias Søndergaard fra Terndrup, efter han kom ud for en slem ulykke for lidt over tre år siden. I dag kæmper Mathias en kamp mod Rebild Kommune, der nu for anden gang har vurderet ham uegnet til førtidspension.

- Jeg har haft så mange lykkelige tider, men så ender jeg her, og jeg føler mig både ydmyget og trampet på, siger Mathias Søndergaard.

I stedet for førtidspension valgte Rebild Kommune at sætte Mathias Søndergaard i et ressourceforløb på Terndrup Ældrecenter, men allerede efter en dag blev forløbet afbrudt.

- Det var så ydmygende at komme op på ældrecenteret, for jeg skulle ind og ligge ned med det samme. De ældre stod bare og tænkte, om det var en ny patient, der var kommet til, siger Mathias Søndergaard.

Allan Busk er byrådsmedlem i Rebild Kommune, og han har fulgt Mathias' kamp tæt, og han er forarget over dens forløb.

- Jeg har beskæftiget mig meget med sådan nogle sager, men den her er nok alligevel en af de værste. Det er jo ikke menneskeligt, at sende en ung mand op på et ældrecenter, hvor han skal starte med at lægge sig ind i en seng, siger Allan Busk.

Det er forvaltningen i Rebild Kommune, der har afgjort Mathias Søndergaard uegnet til førtidspension, og borgmester Leon Sebbelin mener ikke, at kommunen kunne have ageret anderledes.

- Rebild Kommune har udført den opgave, vi skal ifølge lovgivningen. Vi er en myndighed på det her område. Der er fagfolk, læger og andre, der har været inde og vurderet det, og på den baggrund har vi truffet afgørelse, siger Leon Sebbelin.

Allan Kusk har tidligere i byrådet prøvet at sætte fokus på området omkring anvendelsen af førtidspension, da han mener, at Rebild Kommune i dag tilgodeser kommunen frem for den enkelte borger.

- Som det fungerer lige nu, så er det ren og skær spekulation i kroner og ører, og så kan man, undskyld mit sprog, være skide ligeglad med mennesket, siger Allan Kusk.

Mathias Søndergaards sag er nu sendt til Ankestyrelsen, og her forventes der at gå mindst otte måneder, før der falder en afgørelse.


Seneste nyt

fra Nordjylland