LIGE NU:

Reddede sommerhus fra at udbrænde

Et ældre ægtepar handlede resolut, da der udbrød brand i deres sommerhus lørdag aften.

En brand i et sommerhus i Blokhus kunne være endt katastrofalt, men de snarrådige ejere reddede formentligt sommerhuset ved at gøre præcis, som brandmyndighederne i årevis har forsøgt at lære danskerne.

- De lukkede ganske enkelt branden inde, så den nærmest kvalte sig selv, forklarer indsatsleder ved Beredskab Jammerbugt Per Sørensen til TV2/NORD.

Konen hørte en besynderlig knitrelyd fra køkkenet og da hun undersøger sagen står køkkenet i brand. Hun smækker døren til køkkenet i, får vækket sin sovende mand og sammen flygter de ud af sommerhuset. På vej ud lukker de dørene bag sig.

Udenfor får de alarmeret brandvæsenet, som sender et slukningskøretøj fra Pandrup.

- Da vi når frem og trænger ind i huset er det helt røgfyldt, men branden er næsten kvalt af iltmangel. Det er meget flot reageret af ægteparret og der er ingen tvivl om, at deres reaktion har reddet sommerhuset, forklarer Per Sørensen og fortsætter:

- Varmen i køkkenet har været enormt høj og alt hvad der har kunnet smelte er smeltet derude, så huset var formentligt brændt ned, hvis ikke det var lykkedes parret at inddæmme ilden og kvæle den ved at forhindre frisk luft i at komme ind.

Kvinden, som under redningsaktionen havde fået en del røg, måtte køres til observation for røgforgiftning. Køkkenet blev totalskadet.

Men huset overlevede.