Redningsmand: De var i chok

Foto: Per Frank Paulsen

Det var fire chokerede fiskere, der tidligt onsdag morgen måtte se deres fiskekutter synke 30 sømil ud for Hirtshals.

Trawleren" Kjølpen" fra Strandby, var den første, der ankom til positionen, hvor "Tucana" sank. Her fandt de en redningsflåde med de fire besætningsmedlemmer fra "Tucana" ombord.

"Kjølpen" var selv i gang med at fiske, da de klokken kvart i fem i morges hørte, at SOK forgæves forsøge at kalde "Tucana" op over radioen.

-Vi vidste ikke, hvad der var galt, så vi hev grejet ind og satte af sted, siger Karsten Kristensen skipper på "Kjølpen" til TV2/NORD.

"Kjølpen" bjergede de fire besætningsmedlemmer og satte kursen mod Hirtshals.

- De var i chok. Skipperen rystede meget, og de sagde ingenting.  Jeg prøvede at lave lidt morgenmad til dem, men de ville ikke have noget, siger David Wawrzyniak, bedstemand på "Kjølpen" til TV2/NORD.

Årsagen til forliset er ukendt. Besætningen på "Tucana" opdagede pludselig at der strømmede vand ind i maskinrummet. Dog var alle fire uskadte efter forliset.

- Vi sprang i redningsdragterne og prøvede at pumpe vandet ud af maskinrummet, men det kom hurtigere ind, end vi kunne pumpe, siger Andre Sarukin, dæksmand på "Tucana" til TV2/NORD.

SOK har sendt et miljøskib ud på positionen for at holde øje med, om der kommer olie op fra vraget, som ligger på 200 til 300 meter vand.

Forsiden lige nu