LIGE NU:

Regeringen: Brugerbetaling på IB World School

Regeringen vil indføre brugerbetaling på Danmarks syv IB World School-linjer. Det betyder, at IB-eleverne på Hasseris Gymnasium også skal til at betale for at gå i skole.

Førhen betalte amterne for uddannelsen, men det er slut nu efter kommunalreformen. Folketingets uddannelsesudvalg har beregnet, at det koster yderligere 8 millioner kroner, hvis IB-uddannelser skal fortsætte. Men den udgift vil regeringen ikke dække og har i stedet foreslået at indføre brugerbetaling på gymnasierne.

Men IB-skolerne siger fra. I et åbnet brev til folketingets undervisningsudvalg kommer Foreningen af danske IB-skoler med et konkret løsningsforslag. De vil have staten til at betale for medlemskontingentet og eksamensudgifterne, som de hidtil har gjort. Eventuelle ekstraudgifter herefter må skolerne selv finansiere, eventuelt via brugerbetaling, skriver Foreningen af danske IB-skoler.

Institutionerne må herefter indhente merudgiften ad anden vej, f.eks. brugerbetaling.

Socialdemokraterne har også opfordret regeringen til at genoverveje forslaget om brugerbetaling. Her mener man, at brugerbetalingen kan være med til at skræmme kommende arbejdskraft væk.

- Nedskæringen i støtten kan i værste fald betyde, at de danske regioner mister en del af sin tiltrækningskraft på højt kvalificeret udenlandsk arbejdskraft, siger Christine Antorini, der er uddannelsesordfører for Socialdemokraterne.