Regeringen med et skræmmende menneskesyn

Regeringens forsøg på at skære i dagpengeperioden falder ikke i god jord hos LO i Aalborg. Her kritiseres Regeringen for at forringe vilkårene for "manden på gulvet". Det er "et skræmmende menneskesyn".

<b>Kortere dagpengeperiode</b>
Regeringens overvejelser om, at korte i de arbejdsløses dagpengeperiode, møder modstand hos LO i Aalborg.

- Et frontalt angreb på den danske model, som regeringen selv hylder, men gerne vil afskaffe. Så enkelt kan det siges om Lars Løkkes forsøg på at skære i dagpengeperioden.

<b>Fiktivt regnestykke</b>
Konsulent hos LO i Aalborg, Morten Birch Christensen siger videre:

- En kortere dagpengeperiode vil ikke give flere hænder på arbejdsmarkedet. Det er et fiktivt regnestykke på et stykke papir lavet af superliberalistiske økonomer uden kendskab til den virkelige verden.

<b>Manglende fleksibilitet</b>
LO tror at en kortere dagpengeperiode vil være medvirkende til, at fleksibiliteten på arbejdsmarkedet går i stå, og der vil komme et pres for at få længere opsigelsesperioder.

- Man kan kun undre sig. Regeringen rejser rundt i Europa og fortæller om den danske model, der har sikret et dynamisk arbejdsmarked ved at kombinere korte opsigelsesvarsler med en økonomisk sikring via A-kasserne. Nu skal den økonomiske sikring kraftig forringes, så vi i fremtiden kommer til at se mange gå fra hus og hjem på grund af manglende indtægt. siger Morten Birch Christensen.

<b>Efteruddannelse</b>
LO i Aalborg peger i stedet på, at der findes et kæmpe efteruddannelsesproblem for mange grupper på arbejdsmarkedet.

- De går efter manden på gulvet og ikke efter bolden, når de vil forringe vilkårene. Vi ser det igen og igen - regeringen bekæmper ikke ledigheden, de bekæmper de ledige. Regeringen bekæmper ikke problemer, der fører til sygefravær på arbejdspladserne - de bekæmper den sygemeldte. Et skræmmende menneskesyn og samfundsopfattelse, der ligger bag, slutter Morten Birch Christensen.