Region indgår aftaler med privathospitaler til lavere pris

Region Nordjylland fortsætter med at indgå aftaler med privathospitaler om behandling af patienter, som ellers kunne opleve en længere ventetid.

Privathospitalerne accepterer aftaler med regionen til en lavere pris end normalt - det er til gavn for ikke mindst patienterne og personalet på de offentlige sygehuse.

Stor tilslutning
32 privathospitaler har foreløbigt accepteret aftaler med Region Nordjylland, der betyder, at regionen kan henvise patienter til privathospitalerne, hvis der er ventetid på behandling på offentlige sygehuse. Alle aftaler er indgået med en reduktion i prisen for behandling.

Det er regionsrådet, der har givet administrationen bemyndigelse til at indgå aftaler med privathospitaler.

Danske Privathospitaler har netop indgået en aftale med Region Nordjylland med en reduktion på op til 25 procent af taksten. Regionen kan derfor fortsat henvise patienter til behandling på et af privathospitalets afdelinger i Århus, Odense, Aalborg, Herning eller Esbjerg.

- Rabatter på op til 25 procent af privathospitalernes takster betyder, at vi kan henvise endnu flere patienter til behandling og operation på privathospitaler, og der er afsat 140 mio. kr. til formålet. Det får en positiv effekt på vores arbejde for at nedbringe antallet af patienter på venteliste, siger Poul Bjerregaard, regionsdirektør i Region Nordjylland.

Påvirker udbud
I slutningen af januar forventer regionen at være klar med udbudskontrakter på de udbud, der sendes ud de kommende to måneder i henhold til regionsrådets beslutning. Regions-direktøren forventer, at de foreløbige aftaler med privat-hospitalerne, som gælder frem til 1. februar, vil få direkte indvirkning på udbudskontrakterne.

- Med en reduktion i taksterne for behandling af patienterne med helt op til 25 procent, forventer vi selvfølgelig også nogle endnu bedre tilbud fra privathospitalerne i den kommende udbudsrunde, siger Poul Bjerregaard.

Privathospitalernes takster for behandling har været til debat i flere sammenhænge, og måske vil reduktionen i prisen få en positiv effekt på konkurrencen om personalet:

- Selvfølgelig er det positivt, at privathospitalerne fra den ene dag til den næste kan indgå aftaler, der giver en reduktion i prisen på op til 25 procent. Måske kan dette også få en positiv indvirkning på konkurrencen mellem offentlige og private hospitaler om rekruttering og fastholdelse af medarbejdere, siger Poul Bjerregaard.