LIGE NU:

Regionen tager de unge i ørerne - husk tandlægen

Næsten 3000 unge nordjyder har ikke sat sig i en tandlægestol, siden de fyldte 18 - det vil Region Nordjylland lave om på med elektronisk reminder.

"Kære Emma, det er tid til at få tjekket dine tænder."

Lignende beskeder vil lande i 2847 unge nordjyders e-boks inden længe, fordi de ikke har været ved tandlæge, siden de forlod børne- og ungdomstandplejen som 18-årige. Og den slags forsømmelse kan koste dyrt senere i livet, hvor de risikerer alvorlige tandproblemer.

Derfor går Region Nordjylland - og alle andre regioner i Danmark også for den sags skyld - ind i kampen for at minde de unge om vigtigheden af at holde tandhygiejnen ved lige. På landsplan er det hele 44 procent af årgang 1996 - altså 32.000 unge - der ikke har fået bestilt tid til et tandeftersyn.

De har nu udsigt til en påmindelse fra regionerne, som gerne vil vænne dem til at gå til voksentandpleje. 

- Tandlægen er måske ikke den første, man husker at ringe til, når man fylder 18. De fleste har fuld gang i uddannelse, sport og kærester, så derfor vil vi hjælpe med at huske dem på, at de selv skal bestille tid, siger Anders Kühnau, formand for Danske Regioners Løn- og Praksisudvalg. 

Tandlægeforeningen håber også, at den fælles indsats vil gavne de unges tandsundhed:

- Jeg er glad for, at vi sammen med Danske Regioner nu gør de unge opmærksomme på vigtigheden i at gå regelmæssigt til tandpleje. Den bedste forsikring mod tandsygdomme og store tandregninger er at gå regelmæssigt til tandpleje, siger formanden for Tandlægeforeningen, Freddie Sloth-Lisbjerg.

For at nå ud til de unge, lancerer Tandlægeforeningen og Danske Regioner i denne uge også en kampagne på de sociale medier, som forhåbentlig vil hjælpe de unge med at huske at få bestilt en tid til tandundersøgelse.