LIGE NU:

Regionen vil selve køre ambulancerne: - Vi vil se på responstider

En ny aftale betyder, at Region Nordjylland fremover selv vil drive ambulancekørslen i samarbejde med den private virksomhed PreMed.

Fra 1. april næste år vil der ikke længere stå Falck på siden af ambulancerne i Nordjylland.

Tirsdag vedtog et flertal i regionsrådet, at man fra april 2022 vil hjemtage ambulancedriften i samarbejde med den finske virksomhed PreMed. Det betyder dermed et farvel til Falck.

- Vi har haft et godt samarbejde om ambulancetjenesten, men efter en udbudsrunde har en ny aktør budt ind med en god pris og kompetencer, som gør, at valget er faldet på en løsning, hvor regionen driver ambulancerne i to ud af fire områder, og det nye selskab, PreMed, driver dem i de sidste to områder.

- Udover et ændret logo på bilerne og på uniformerne, så kommer borgerne ikke til at mærke det her. Det er samme kvalitet og samme service, som de oplever i dag, siger regionsrådsformand Ulla Astman (S).

I videoen kan du se hele onsdagens indslag.

Regner med millionbesparelse

Med den nye model regner regionen med at kunne spare 26 millioner kroner årligt sammenlignet med den nuværende aftale med Falck.

- Det vil sige 26 millioner kroner, vi kan bruge på serviceforbedringer. Både på eksempelvis ambulancetjenesten men også andre steder i forhold til sundhedsområdet i regionen, lyder det fra regionsrådsformanden.

Region Nordjylland kommer selv til at drive ambulancerne i Aalborg-området og den nordligste del af regionen, mens PreMed vil tage sig af driften i den vestlige og sydlige del af Region Nordjylland.

Vil se på responstider

Sidste år var den gennemsnitlige responstid i Region Nordjylland 9 minutter og 19 sekunder. Men i de mindre befolkede områder kan responstiderne være længere – noget man nu vil kigge på:

- Jeg kan ikke love, at vi kan placere ambulancer alle de steder, hvor der i dag er en lidt længere responstid, men det er noget af det, vi vil kigge på. Nu er der 26 millioner kroner ekstra at gøre godt med, og lur mig om ikke nogle af de penge skal bruges på at forbedre beredskabet. Men det er noget af det, vi skal kigge på, siger Ulla Astman.

Med den nye aftale får regionen fremover muligheder for at ændre løbende i beredskabet for at forbedre responstiden i yderområder.

- Vi kan se på, hvordan vi får placeret vores ambulancer, og vi har også mulighed for at øge antallet af baser eller flytte endnu mere rundt med vores biler, end vi gør i dag, siger Astman.