LIGE NU:

Regionsrådspolitikere bakker sygeplejerskerne op: - Ulla Astman må til forhandlingsbordet

Nordjyske regionsrådspolitikere bakker nu op om det brev, sygeplejerskerne har sendt til ledelsen i Region Nordjylland, hvor de kræver handling for at sætte en stopper for patientsituationen på hospitalerne.

Siden 19. juni har sygeplejerskerne strejket på landets hospitaler, og det begynder nu at sætte sine spor på situationen for patienterne på blandt andet Aalborg Universitetshospital.

Faktisk står det ifølge sygeplejerskerne så slemt til, at de nu har sendt et brev til ledelsen i Region Nordjylland for at bede dem sætte sig til forhandlingsbordet.

Det brev har gjort indtryk på regionsrådspolitiker Lis Jensen fra Enhedslisten.

- Nu begynder det for alvor at gøre rigtig rigtig ondt. Både på de patienter, der er indlagt på sygehusene i Nordjylland, men bestemt også på det personale, der ikke er i stand til at udføre de her opgaver, siger Lis Jensen.

Hun er bange for, hvad det belastede sygehusvæsen kan føre til.

- Jeg frygter virkelig at det her resulterer i, at man siger, vi vil ikke være indenfor det her fag længere.

Også hos Dansk Folkeparti vækker brevet opsigt. Ifølge Erik Høgh-Sørensen, er der ingen tvivl om, hvad udfaldet af strejken skal ende med.

- Jeg mener, at sygeplejerskerne har argumenteret godt for, at de skal have en lønforhøjelse, siger Erik Høgh-Sørensen.

Ledelsen må tage ansvar

Erik Høgh-Sørensen og Lis Jensen stemmer nu i med sygeplejerskerne og kræver, at formand for Region Nordjylland Ulla Astman og de andre danske regioner foretager sig noget.

- Hun skal simpelthen tilbage til forhandlingsbordet og sørge for, der kommer en aftale, sådan patienterne ikke ligger på gangene, siger Erik Høgh-Sørensen.

- Nu synes vi altså, at det er blevet så grelt og så gennemgående, at nu må der presses, lyder det fra Lis Jensen.