LIGE NU:

Regionsvalget nærmer sig: DF-leder vandt kampvalg

Dansk Folkepartis gruppeformand blev udfordret af yngre kræfter, da partiet lørdag holdt opstillingsmøde til regionsrådsvalget i Nordjylland.

Når Dansk Folkeparti i Nordjylland til efteråret går til regionsrådsvalg, bliver det ligesom sidst med Ib Madsen fra Brovst som spidskandidat.

På partiets opstillingsmøde lørdag i Aalborg blev Ib Madsen i et kampvalg genvalgt som spidskandidat. Det var en af hans regionsrådskolleger, Erik Høgh-Sørensen, der på mødet foreslog at gennemføre et generationsskifte og opstille den 21-årige Jamie Voldby Nielsen fra Brønderslev som spidskandidat.

Ved afstemningen fik Ib Madsen, der i øjeblikket er partiets gruppeformand i regionsrådet, 61 stemmer, mens 27 stemte på udfordreren.

- Jeg er glad for, at medlemmerne så tydeligt viste, at de gerne igen ser mig som partiets leder i det nordjyske regionsråd, siger Ib Madsen.

Til gengæld blev Jamie Voldby Nielsen opstillet som nummer to, efterfulgt af viceborgmester Kristoffer Hjort Storm og regionsrådsmedlem Anne Mette Mortensen, begge Aalborg. Erik Høgh-Sørensen blev nummer 11 på den 13 personer lange opstillingsliste.

Kendte ansigter

Også Liberal Alliance har i weekenden valgt sin spidskandidat til regionsrådsvalget. Det blev lektor Martin Berwald, Nørager, der tidligere flere gange - under navnet Martin K. Madsen - har været opstillet for Liberal Alliance.

Regionsrådets p.t. største parti, Venstre, har for længe siden valgt rådmand Mads Duedahl fra Aalborg til ny spidskandidat. Han forlader til nytår byrådet i Aalborg til fordel for regionalpolitik. 

En af hans byrådskolleger, Anne Honoré Østergaard, har forud for Venstres opstillingsmøde mandag meddelt, at hun gør ham følge og også lægger billet ind på en plads på Venstres regionsrådsliste - i stedet for at genopstille til byrådet i Aalborg. Anne Honoré Østergaard har desuden siden sidste folketingsvalg været medlem af Folketinget. 

310721 Skagen

Smitten i Skagen stiger – incidenstallet mangedoblet på en uge

310721 FO Danmarks første vandsøgshund

Walther er Danmarks første vandsøgshund

310721 Knivstik Vejgaard Kroen

36-årig stukket i mave og ben efter slagsmål

40_percent

play Nordjyde stadig i front ved DM i golf

310721 Skagen

Smitten i Skagen stiger – incidenstallet mangedoblet på en uge

310721 FO Danmarks første vandsøgshund

Walther er Danmarks første vandsøgshund

Til forsiden

Til forsiden