Rejsehold mod misbrug

De mange sager om misbrug af børn har fået socialminister Karen Hækkerup til at bevillige 2,5 millioner til et rejsehold.

Venstre foreslog i sidste måned at oprette et specielt rejsehold til sager om misbrug af børn. Det ser ud til, at socialminister Karen Hækkerup er enig i det. Hun har i hvert fald bevilliget 2,5 millioner om året til et rejsehold, som skal bestå af fagpersoner fra Socialstyrelsen.

- Vi har i mange af de her sager set, at kommunerne har haft kendskab til familier med problemer, men har haft utrolig svært ved at afdække, hvor alvorligt det i virkeligheden var. Derfor er der et behov for, at der bliver strammet op, siger Karen Hækkerup til Berlingske Tidende.

Venstres socialordfører, Eyvind Hesselbo, var klar til at bruge 50-100 millioner kroner på initiativet, men selvom socialministeren har afsat 2,5 millioner, så er der ikke kun tale om et symbolsk beløb, mener hun.

Lisbeth Zornig Andersen, formand for Børnerådet, har efterlyst et rejsehold siden Serritslev-sagen begyndte for to år siden.

- Derfor glæder jeg mig over, at der er nogen, der er med på, at vi er nødt til at have nogle centrale eksperter, der tager ud og hjælper kommunerne. Om ressourcerne er tilstrækkelige kommer helt an på, hvordan man har tænkt sig at udmønte det i praksis, siger Lisbeth Zornig Andersen til Berlingske Tidende.

Pengene findes via satspuljemidlerne, og rejseholdet forventes at være kørende fra slutningen af 2012