Seneste nyt:

Rekordmange søger julehjælp i Nordjylland

1882 mødre eller fædre har søgt om julehjælp hos Dansk Folkehjælp i Nordjylland. Det er et udtryk for et permanent fattigdomsproblem i Danmark i ly af corona-krisen, siger generalsekretæren i Dansk Folkehjælp.

Julen nærmer sig, med alt hvad den indebærer af gaver, julemad og julehygge. Men for nogle familier er det også en højtid, der er økonomisk uoverskuelig.

16.800 fattige børnefamilier på overførelsesindkomst har således i november søgt julehjælp hos Danmarks største uddeler af julehjælp, Dansk Folkehjælp. 

Alene i Region Nordjylland går hele 1882 mødre eller fædre en december måned i møde, der byder på omfattende bekymringer for, om de kan lægge gaver under træet til børnene eller skaffe julemad til højtiden. 

I Nordjylland skal der indsamles 3.387.600 kroner inden juleaften for at dække det omfattende behov for julehjælp til de 1882 familier, der har søgt. Til sammenligning søgte 1723 børnefamilier i Region Nordjylland julehjælp hos Dansk Folkehjælp i 2020.

Fakta om julehjælpen


På landsplan er behovet for julehjælp steget med 11 procent i forhold til 2020 og ifølge generalsekretær Klaus Nørlem vidner stigningen om et permanent fattigdomsproblem i Danmark opstået i ly af Corona-krisen. 

Klaus Nørlem retter derfor en ekstraordinær appel til lokale virksomheder og private bidragydere:

- Med det historisk høje ansøgerantal skal vi inden den 24. december indsamle 30 millioner kroner for at kunne hjælpe alle dem, der har behov for en håndsrækning – en håndsrækning, især børnene fortjener at få. Vi appellerer derfor ekstraordinært til erhvervslivet og til private om deres hjælp, og håber, at vi når i mål, for samtlige børn i Danmark fortjener at få en god juleaften, siger Klaus Nørlem.

Corna-krisen kradser

Blandt de enlige forsørgere, der har behov for julehjælp i 2021, har 41,1 procent oplevet, at deres leveomkostninger er øget under Corona-krisen, mens 5,1 procent af ansøgerne har mistet deres arbejde under Covid-19-pandemien og nu søger julehjælp for første gang i deres liv. 

- Desværre er vores samfund skruet således sammen, at dårlige vilkår ofte rammer de familier, der i forvejen er hårdt spændt for. Det har vi fået bekræftet med det markant stigende antal ansøgere, der har brug for julehjælp og som ud over de daglige udfordringer, nu også kæmper med prisstigninger på forbrugsomkostninger som dagligvarer, el og varme, siger Klaus Nørlem.

Værdien af hjælpepakken øget til 1800 kroner

På baggrund af prisstigningerne har Dansk Folkehjælp derfor valgt at øge værdien af årets julehjælp med 300 kroner. 

Dermed bliver den samlede værdi af julehjælp til den enkelte familie 1800 kroner fordelt på julemad til en værdi á 800 kroner og gaver til familiens børn til en værdi á 1000 kroner pr. familie.

Estaldo

Nordjysk mæglerfirma sikrer millioninvestering i Løvens Hule

25_seconds

gallery Stormturister trodser vinden: - Det er lidt vildt det her

40_percent

play Anklager: - Politiets anholdelse forhindrede masseskyderi

270122 V1 19 IN Festival og markedssommer i vente Still

play Festivalleder og håndboldklub glæder sig over genåbning

Estaldo

Nordjysk mæglerfirma sikrer millioninvestering i Løvens Hule

25_seconds

gallery Stormturister trodser vinden: - Det er lidt vildt det her

40_percent

play Anklager: - Politiets anholdelse forhindrede masseskyderi

Til forsiden

Til forsiden