Foto: Michael Kragmann

Renovering af Aggersundbro er sat på pause

Der holdes en pause i renoveringen af Aggersundbroen, så turister og landmænd frit kan passere den centrale bro.

En planlagt pause i renoveringen af den centrale Aggersundbro er nu startet. Dermed bliver feriegæster og travle landmænd ikke generet af renoveringen, mens sommeren står på. Pausen forsætter til september.

- Vi har haft en rigtig god dialog med kommuner, landboorganisationer og maskinstationer om planlægningen af projektet. Der har været en række spærringer om natten, og vi har måttet lave restriktioner for passage af broen med brede køretøjer, men vi fik aftalt en dato, hvor vi holdt pause med renoveringen, sådan så de brede køretøjer alligevel kunne komme over fjorden uden at skulle køre en omvej, siger fagprojektleder for Aggersundbroen Peter Holt.

I juni blev vejstriberne prikken over i'et på første etape af renoveringen, hvor den gamle belægning blev afræset, for at kunne støbe et nyt lag beton på brodækket, etablere fugtisolering og lægge en ny asfaltbelægning.

Anden del af renoveringen starter til september og kommer til at vare to måneder. På det tidspunkt vil der være trafiklys til at regulere trafikken over den ene åbne vejbane på broen.

Broarbejdet ved Aggersund har været forsinket i processen. Broarbejdet skulle havde været i gang i 2014, men blev udskudt til 2015 efter ønske fra lokale kommuner og landmænd i regionen, der var bekymrede over den centrale bro.

Broen er en ældre sag med 73 år på bagen. Men med renoveringen forventes broen at kunne binde Himmerland sammen med Han Herred og Vendsyssel i endnu 40 år.