Foto: Ivan Johan Hansen

Rensningsanlæg frikendt

Hjørring Vandselskab blev i mandags frikendt for, i 2 tilfælde, at have forurenet Liver Å ved Hjørring.

Dommen overrasker formanden for lystfiskeforeningen.
 
-Når man tænker tilbage på hvordan åen så ud i maj måned da forureningen foregik så undere det os at man ikke har kunnet dømme vandselskabet for de udledninger, siger Emil Dietz Fuglsang, formand for Lystfiskerforeningen "Liver Å" til TV2/NORD.

Sidste år betød et slamudslip fra rensningsanlægget at vandet i åen blev farvet brunt og begyndte at skumme. Udslippet fik Naturstyrelsen til at slæbe Hjørring Vandselskab i retten, men retten i Hjørring fandt det ikke bevist at udslippet havde skadet fiskene.
 
-Hvis man skal dømmes for en forurening så skal der have været en skadevirkning. Og der har ikke været nogen skadevirkning af det her. Det ser skrækkelig ud sådan noget som det er sket. Det kan ikke bortforklares, men det e ikke noget der reelt set skader vandmiljøet, siger Jacob Andersen, produktionschef, Hjørring Vandselskab A/S til TV2/NORD.

Frifindelsen af rensningsanlægget har gjort lystfiskerne utrygge..

-Vi frygter selvfølgelig at der kan ske noget lignende igen, hvis det viser sig at i retssystemet at det her kan være tilladt, siger Emil Dietz Fuglsang, Formand for Lystfiskerforeningen "Liver Å" til TV2/NORD.

Selv om Hjørring vandselskab blev frikendt for at forurene åen, blev de idømt en bøde 20.000 kroner for at være for længe om at indberette udslippet til Naturstyrelsen.