Foto: Per Frank Paulsen

Repræsentant fra kommunen: Tiårig var sølle og beskidt

I retssagen mod en mor og en stedfar, der er tiltalt for at have ladet flere mænd voldtage morens dengang niårige datter, har flere personer været i vidneskranken mandag. Blandt andet har en repræsentant for kommunen og en nabo til de tiltalte fortalt om deres viden i sagen.

Mandag fortsætter retssagen mod en mor og stedfar i Skagen, som ifølge anklageskriftet har ladet flere mænd voldtage morens dengang niårige datter. I løbet af dagen har flere vidnet i sagen, som kører over dag to.

Blandt andet har en repræsentant fra Frederikshavn Kommune vidnet. Repræsentanten fortæller, at den nu tiårige datter var sølle, beskidt og omsorgssvigtet. Ifølge den forurettedes skole var hun underudviklet socialt og følelsesmæssigt, derudover var hun bagud på det faglige.

Vidnet fortæller også, at kommunen ikke har haft mistanke om et seksuelt misbrug af pigen.

Også en nabo til de tiltalte har vidnet i sagen mandag. Vidnet har været nabo til den tiltalte stedfar i ni år, og har en søn, som er jævnaldrene med den forurettet. Børnene har leget meget sammen, og naboen beskriver pigen som sød og stille, men også forhutlet, beskidt og med et underudviklet sprog.

Naboen fortæller, at hun altid har været glad for naboskabet med den tiltalte stedfar, men at han drikker en del, og at det er blevet værre efter at den tiltalte mor flyttede ind. Vidnet siger, at der bliver drukket hver dag, og at de tiltalte ikke rigtigt har været til stede overfor datteren.

Derudover oplever hun den tiltalte mor som dominerende overfor stedfaren, og at hun kunne være meget kontant overfor datteren, selvom hun sagde, at hun elskede hende.

Naboen har ikke oplevet tegn på seksuelle overgreb på datteren.