Arkivfoto. Foto: Flemming Christensen, TV MIDTVEST

05:55

Det tager i gennemsnit 21 minutter og 43 sekunder for politiet at rykke akut ud i Jammerbugt Kommune. Ikke godt nok lyder kritikken fra borgerne.

1 af 2

Responstider: Se hvor hurtigt politiet er fremme i din kommune

Der er 12 minutters forskel på, hvor hurtigt politiet er fremme i de nordjyske kommuner, når der bliver ringet 112. Aalborg Kommune er det eneste sted i Nordjylland, der ligger under landsgennemsnittet.

Når man ringer efter ordensmagten, så er det rart at vide, at politiet ikke er længere væk end en opringning. Men i de nordjyske kommuner oplever borgerne vidt forskellige responstider. Faktisk er der 12 minutters forskel mellem den hurtigste og den langsomste udrykningstid.

Kommunen med kortest responstid er Aalborg Kommune, der med 8:11 minutter er den eneste nordjyske kommune, der ligger lavere end landsgennemsnittet. 

Man skulle måske tro, at politiet hurtigt ville kunne nå frem til en kommune midt i regionen. Men ifølge responstiderne er det ikke tilfældet. Jammerbugt Kommune, der ligger som nabokommune til Aalborg, har landsdelens længste responstid. Her skal man vente mere end 20 minutter på politiet. Helt præcist 20:43 minutter, hvilet er den tredje længste responstid i hele Danmark. 

Læs også Borgmester: Politiets responstid kan vi ikke acceptere

I to af de nordjyske kommuner er responstiden i 2017 faktisk blevet længere end sidste år. Det drejer sig om Morsø og Thisted Kommuner.

Nordjyllands Politi vil i dag ikke kommentere på udrykningstiderne.

Herunder kan du se, hvor lang tid der går, før politiet er fremme i din kommune.

I gennemsnit er responstiden i Nordjylland 10:23 i første halvår af 2017. Det er mere end landsgennemsnittet, der ligger på 9:45 minutter.

05:55

Det tager i gennemsnit 20 minutter og 43 sekunder for politiet at rykke akut ud i Jammerbugt Kommune. Ikke godt nok lyder kritikken fra borgerne.

Luk video