Foto: TV2 Nord

Restaurantejer om mulig åbning: Bedste nyhed i lang tid

Regeringen ønsker blandt andet at genåbne restauranter og caféer i anden fase af genåbningen af det danske samfund.

Restauranter og caféer skal snart åbne op igen. Sådan lød det fra statsminister Mette Frederiksen (S) forud for forhandlingerne mellem regeringen og Folketingets øvrige partier om anden fase af genåbningen af det danske samfund. 

En melding, der ikke er gået restaurantejer Mikele Volpis næse forbi. 

- Det er da fantastisk. Hvis ikke det var fordi, at vi skulle holde afstand, ville jeg give nogen en krammer. Det er den bedste nyhed, vi har hørt i lang tid, siger Mikele Volpi, der ejer og driver restauranten SanGiovanni i Aalborg. 

Læs også Restauratør havde krydsede fingre for åbning – håber at blive de næste

Han er desuden næstformand i brancheorganisationen Danske Restauranter og Caféer, og han har derfor været med til at formulere en række anbefalinger, organisationen har sendt til Regeringen i forbindelse med forhandlingerne om yderligere genåbning. 

Se interview med restaurantejer Mikele Volpi i videoen herunder. 

05:24

Se interview med Mikele Volpi her. 

Luk video

Bekymringer for hårde krav

Lige nu venter man i branchen spændt på, hvad der bliver meldt ud fra politisk hold - og hvad en eventuel genåbning indebærer for restauranter og caféer. 

- Vi er enige om i branchen, at vi rigtig gerne vil have lov til at åbne, men vi vil heller ikke forcere en åbning. Det skal være sundhedsmæssigt forsvarligt og ikke for mange restriktioner. Vi er jo en branche, der lever af, at folk har det godt. Så lav kapacitet og værnemidler har vi ikke været så stemt for. Så vi er lidt spændt på at se, hvilke forudsætninger vi får lov til at åbne under, siger Mikele Volpi.

Læs også Regeringen er klar til at sende de store børn tilbage i skole

Han nævner blandt andet, at for skrappe regler om afstandskrav vil kunne presse restautionerne, fordi virksomhedens såkaldte baseomkostninger er de samme, om man har mange eller få gæster. 

- Er vi eksempelvis ude i de samme krav som i detailhandlen, hvor det hedder fire kvadratmeter per gæst, så vil vi virkelig minimere kapaciteten, og så begynder det at blive svært at få en forretning til at hænge sammen indenfor vores branche. Så vi håber ikke, at det bliver med så hårde krav, lyder det fra Mikele Volpi. 

Læs mere om Danske Caféer og Restauranters anbefalinger til en trinvis åbning af branchen her