Retssag presser French

Retssag kan få konsekvenser for borgmesterkandidat vurderer valgforsker

Tina French Nielsen er presset af retssag forud for kommunalvalget til november

- Det helt afgørende bliver, om Tina French Nielsen og Venstre formår at overbevise vælgerne om, at Tina French kun var passiv medejer i Viderupgaard og ikke vidste noget om den daglige drift i stalden, siger valgforsker Ditte Shamshiri-Petersen fra institut for Statskundskab ved Aalborg Universitet.

Tina French Nielsen ejer en tredjedel af selskabet. Det er hendes bror, der står for den daglige drift, og nu er selskabet under anklage for at have udvidet kvægbesætningen betragteligt uden de nødvendige tilladelser og med fare for miljøet. Ifølge anklageskriftet risikerer selskabet at få konfiskeret cirka fem mio.kr. i uberettiget fortjeneste og en bøde på 1,25 mio. kr.

- Nu ligger anklageskriftet der, og så må vi se, hvad der sker i den videre behandling af det. Det er vigtigt for at fastslå, at det ikke er mig personligt, der er anklaget. Det er et selskab, jeg er medejer af, siger Tina French Nielsen. Hun førte selskabets regnskab i en periode, men siger, at hun ikke havde kendskab til, at der skulle være flere dyr end tilladt.