Revser VVM-redegørelse

85 ansatte på Aalborg Universitet revser VVM-redegørelsen som politisk beslutningsgrundlag for den nye Limfjordsforbindelse. Den er helt uegnet til formålet, mener de.

Der har været meget diskussion om det er den ene, den anden eller den tredje mulighed i forhold til den nye Limfjordsforbindelse den seneste tid.

Det meste af den diskussion er udsprunget af Vejdirektoratets VVM-redegørelse, som 85 ansatte ved Aalborg Universitet nu dømmer ude til formålet.

- Havde den været et eksamensprojekt, havde den været tæt på at dumpe. Der er mange sider, mange fine billeder og mange kort. Men der er noget helt grundlæggende forkert med det. Det virker, som om man er begyndt med at lægge sig fast på, at der skulle laves tre forslag med motorveje, i stedet for at begynde med at se på problemet og så afsøge mulige løsninger, siger Arne Remmen, professor ved AAU's institut for planlægning til Nordjyske.dk

Iblandt de 85 ansatte er 15 professorer.

De undrer sig over, at VVM-redegørelsen ikke forholder sig til de målsætninger, Aalborg har tilsluttet sig til på miljøområdet. Derudover finder de det kritisabelt, at debatten er foregået hen over sommerferien, hvor de fleste altså har været på ferie.

Vejdirektoratet gennemgår i øjeblikket alle høringssvar og er endnu ikke nået til AAU-medarbejdernes indsigelse, oplyser projektleder Niels Korsgaard til Nordjyske.dk.