LIGE NU:

Revyen skal tilbage til Hjørring næste år

Står det til borgmester Finn Olesen (Soc.Dem.) så bliver der næste år revy i Hjørring. Og det er for en million kroner.

Borgmesteren er klar til at skyde en halv million kommunale kroner i revyen hvert år over de næste tre år. Det samme er det lokale erhvervsliv.

- Vi har foreslået krone-til-krone-princippet, som betyder, at stiller Hjørring Kommune med en halv million, gør erhvervslivet det samme, siger Søren Pedersen, der er direktør hos HP Gruppen og talsmand for Hjørrings erhvervsliv.

Det er Hjørring Revy Fonden, der på vegne af skuespiller Ina Miriam Rosenbaum, har søgt kommunen en halv million kroner i støtte over de næste tre år til Hjørring Revyen.

- Vi kommer med et nyt koncept, som vi tror på, men vi ved også, at det tager tid at bygge en revy op, så vi synes, det er vigtigt og rigtigt at lave langsigtede planer, siger Jens Abildgaard, formand for Hjørring Revy Fonden.

Foreløbig har Hjørring kommunes fritids- og kulturudvalg sagt ja til at støtte revyen med knap 300.000 kroner næste år med mulighed for en fordobling, da pengene, der er sat af til formålet i år, ikke bliver brugt.

Borgmester Finn Olesen mener, der er meget positiv politisk stemning omkring støtte til Hjørring Revyen, og han føler sig så godt som sikker på, at såvel hjørringensere som turister fra næste år igen kan opleve sommerrevy på Vendelbohus i Hjørring.

- Vi skal væk fra, at det er noget, vi diskuterer hvert eneste år om, hvorvidt revyen skal have penge. Jeg mener, vi skal se på revyen som f.eks. på udgifter til børneinstitutioner - og altså noget, der bare er i budgettet. For pengene er givet godt ud i form af branding for hele byen - og revyen vil være noget, som hele byen skal støtte op om og være stolt af, siger Finn Olesen.