Røgalarmer til Mariagerfjord

Mariagerfjord Kommunes Beredskabsafdeling har sammen med "Sundhed og Ældre" iværksat en kampagne for røgalarmer hos ældre. Borgmester H. C. Maarup startede kampagnen i Hobro.

<b>Røgalarm til Villy</b>
Tirsdag fik Søren Villy Mortensen i Hobro besøg. Det var borgmester H. C. Maarup der kom forbi og han havde oven i købet en gave med, nemlig en røgalarm.

<b>Kampagne i Mariagerfjord</b>
Røgalarmen blev overrakt som en del af den kampagne Beredskabsafdelingen og fagenheden Sundhed og Ældre fra Mariagerfjord Kommune i fælleskab, afvikler i november måned.

Beredskabschef Johannes Holm Iversen siger:

- Som det tidligere har været omtalt er der hvert år adskillige mennesker der mister livet på grund af brand, og en uforholdsmæssig stor del af dem er over 67 år. Derfor sætter vi fokus på at hjælpe ældre medborgere med at få installeret denne lille ting der kan redde liv.

<b>Initiativ der redder liv</b>
Kommunens borgmester nøjedes ikke med at overbringe gaven til Søren Villy Mortensen, han monterede den skam også!

- Jeg synes det er et rigtigt godt initiativ. Der er mange eksempler på, at folk er blevet reddet af deres røgalarm, så det er vigtigt, at vi alle sammen får sådan en. Vi skal tage hånd om hinanden, især de ældre, siger borgmester H. C. Maarup.

Beredskabschefen supplerer:

- Jeg har været til flere bygningsbrande hvor en røgalarm har reddet dem der boede i huset. Og når der er så mange ældre der ikke har en røgalarm er forklaringen ofte den helt simple, at de ikke selv kan sætte den op. Derfor er det vigtigt at deres pårørende hjælper dem. Det er en både billig og nem måde at redde menneskeliv på, siger Johannes Iversen.

<b>2.000 røgalarmer</b>
Det er BrandBevægelsen, der i samarbejde med et antal danske kommuner, bl.a. Mariagerfjord Kommune, sætter 2.000 røgalarmer op hos ældre over hele landet i november måned.
Et tilsvarende antal blev sat op sidste år.

<b>Brandbevægelsen</b>
BrandBevægelsen er et samarbejde mellem forskellige offentlige og private organisationer, hvis formål er at reducere antallet af mennesker der omkommer ved brand.