Rost iværksætterordning risikerer at blive afskaffet

En ny nordjysk iværksætterordning har indtil videre været en kæmpe succes. Selvom ordningen ser ud til at skabe mindst 75 nye arbejdspladser i Nordjylland, fortsætter den muligvis ikke efter årsskiftet.

En ny x-factor-lignende iværksætterordning, skaber glæde blandt nordjyske iværksættere.

- Den har givet mig en rigtig god ballast. Selvom jeg har en baggrund som administrerende direktør, så synes jeg, at det her har stukket dybere med de forskellige tilbud, der har været, siger iværksætter Susanne Genet, som har startet virksomheden Foodjoy.

Den såkaldte etableringsordning er et tilbud til 60 iværksættere, som i 40 uger modtager dagpenge og sparring, så de kan udvikle deres forretningsidé.

- På sigt er det med til at skabe flere nordjyske arbejdspladser og flere iværksættere, der forhåbentlig bliver en succes, siger vækstkonsulent Anders Nørgård fra Væksthus Nordjylland, som står bag initiativet.

Hver 10. uge skal iværksætterne teste deres idé over for et dommerpanel, som kan stemme deltagerne ud af ordningen, hvis ideen ikke længere holder.

Susanne Genet er i gang med at udvikle et økologisk og bæredygtigt kosttilskud, som er baseret på hvedegræs. Etableringsordningen har fået hende til at se nye muligheder.

- Den idé, jeg præsenterede, har flyttet sig meget siden begyndelsen, siger Susanne Genet.

Region Nordjylland har givet et tilskud på 6 millioner kroner til iværksætterordningen, som skal være med til at skabe vækst i regionen.

- Jeg synes, at det er rigtig dejlig at se, at der er så stor rift om at komme med på ordningen. Og det er jo også en meget eftertragtet ordning, som vi er glade for at have fået ideen til i Nordjylland, siger Ninni Lodahl Gjessing (Rad.V.), 2. næstformand i Regionsrådet.

Indtil videre har 22 af de 60 iværksættere, som er med i ordningen, startet deres egen virksomhed. Trods de flotte resultater ser etableringsordningen dog ud til at udløbe ved årsskiftet.

- Vi har helt klart en forhåbning om, at denne her ordning bliver forlænget, siger Anders Nørgård.

Om det ønske blive opfyldt, skal Regionsrådet afgøre.

- Det er oplagt at fortsætte en succes som etableringsordningen, men vi skal også se på, om der er nye initiativer, vi hellere vil sætte i værk. Og det er jo den afvejning der vil forekomme. Men jeg hører positive signaler i forhold til etableringsordningen, uden at man dog kan vide noget, når man står over for en demokratisk proces, siger Ninni Lodahl Gjessing.

Forsiden lige nu