03:01

Foto: Ib William Christensen

1 af 2

Rulleski er den nye dille

Langrend er ikke nødvendigvis lig med sne og frostgrader. I Aalborg er rulleskiløb blevet populært.

Aalborg Skiklub oplever for tiden en stor efterspørgsel på rulleski. Skiklubben får for tiden et-to nye medlemmer om ugen, og en del af interessen skyldes netop rulleski.

- Jeg tror, at der er flere, der har øjnet muligheden for, at man kan stå på rulleski hele året rundt, fordi man har set flere og flere komme løbende på rulleski, men selvfølgelig også fordi vi har haft to relativt gode vintre, hvor der har været sne, siger Martin Østergaard, er er rulleskiinstruktør i Aalborg Skiklub.

Rulleski bliver som udgangspunkt brugt til at forberede langrendssæsonen, men på det seneste er mange også begyndt at bruge rulleski som genoptræning efter en idrætsskade.

- Flere og flere kommer med henblik på genoptræning, fordi de har fået henvisning til det. Man er blevet mere bevidst om, at det er en blidere form for genoptræning, siger Martin Østergaard.

Når man kører på rulleski får man meget lidt belastning på alle led, så man på den måde kan bygge sine muskler op uden at komme yderligere til skade eller risikere at overbelaste sine led. F.eks. kan man efter overbelastningsskader fra løbetræning have glæde af rulleski.

- Tidligere har rulleski været mest for skinørder, men i dag er det alle typer mennesker, der bruger rulleskiene til træningsform, siger Martin Østergaard.

TV2/Nord tog en tur med skiklubben på rulleski. Se indslaget i aften Kl. 19.30.