LIGE NU:

Ruths Hotel tager afsked med stjernekok

Efter kun en sæson i spidsen for Ruths Hotel bliver Thorsten Schmidt skiftet ud på chefkok-posten.

Ruths Hotel får ny køkkenchef til denne sæson, og det betyder at den kendte og anerkendte kok Thorsten Schmidt siger farvel til Skagen.

- Vi har været overordentlig glade for samarbejdet med Thorsten Schmidt. Men vi er ikke hundrede procent overbeviste om at Gl. Skagen for alvor er klar til hans meget personlige, innovative og legende nye nordiske stil, siger Peter Christian Jensen, der er direktør på Ruths Hotel.

Thorsten Schmidt overtog køkkenet på Ruths op til sæsonen 2014 fra Michel Michaud, der efter 10 år i Skagen skiftede tilværelsen ud med Molskroen og et spritnyt brasserie.

Men samme bedrift skulle Schmidt altså ikke opnå.

- Jeg har været utrolig glad for at være kaptajn på Ruths Hotel. Det har været en spændende og berigende opgave, og jeg er stolt over at have opnået mine gastronomiske mål for 2014, udtaler Thorsten Schmidt og fortsætter.

- Jeg har stor respekt for Ruths Hotels værdier og traditioner, men ønsker ikke at vie de næste år til en rejse i det klassiske køkken. Jeg ønsker Ruths Hotel og mine mange dejlige kolleger held og lykke fremover. Jeg har forskellige muligheder på hånden, og vil i løbet af marts være klar til at fortælle om det næste spændende kapitel i mit faglige liv, siger han.

Thorsten Schmidts afløser er allerede fundet. Det bliver Dennis Juhl, som indtil nu har fungeret som souschef under både Michel Michaud og Thorsten Schmidt.

Thorsten Schmidt fratræder ved udgangen af februar.