Rygeforbud tæt på at koste jobbet

Foto: TV2/Nord

Seks ansatte på Aalborg Universitetshospital er to gange blevet taget i at ryge på jobbet efter at et totalt rygeforbud blev indført.

For omkring et år siden blev det fuldstændig forbudt for de omkring 7000 ansatte på Aalborg Universitetshospital at ryge i arbejdstiden. Tre overtrædelser af forbuddet betyder fyring.

Nu har seks ansatte ikke flere klip tilbage, før jobbet ryger. De er blevet taget i at ryge to gange, og har været til samtale med hospitalets øverste ledelse. Det skriver P4 Nordjylland.

- De fleste tænkte ikke lige over, at de af gammel vane lige tændte en cigaret. Andre har været udsat for en stressende oplevelse, som de ville dulme med en smøg, forklarer Lisbeth Lagoni, der er sygeplejefaglig direktør på Aalborg Universitetshospital til P4 Nordjylland.

I den tid smøgerne har været bandlyst fra Aalborg Universitetshospital har man noteret 100 overtrædelser, men det er forsvindende få, mener hospitalet, der har 7000 ansatte. Og antallet af overtrædelser er faldet måned for måned.

- Vi har ikke noteret nogen for at overtræde reglerne i december. Det er rigtig dejligt.

Det er vægtere, der holder øje med om de ansatte ryger. Man har med vilje ikke villet indføre en kultur, hvor de ansatte skulle holde øje med hinanden.

Forsiden lige nu