LIGE NU:

Rygterne florerer i Biersted

Anklage om voldtægt har sat gang i snakken i den lille by.

Anklagerne om voldtægt har chokeret indbyggerne i den lille by Biersted. Rygterne florerer, og særligt de unge er påvirkede af situationen, efter en 16-årig pige lørdag anmeldte en to år ældre mand for voldtægt.

- I sådan en lille by, der kender alle hinanden, så det er lidt underligt, siger Mads Tuure Pedersen, der går i 8. y på den lokale skole, og det bakkes op af den et år ældre Isabella Hansen.

- Jeg synes, det er mega skrækkeligt at tænke på, at det kan ske i sådan en lille by, og det havde jeg overhovedet ikke forventet, siger hun.

Den 18-årige mand blev søndag afhørt af politiet, der ifølge vicepolitikommissær Peter Skovbak ikke fandt tilstrækkeligt bevisgrundlag for en varetægtsfængsling. Den 18-årige blev derfor sat fri, men er stadig sigtet i sagen, der fylder meget blandt områdets unge.

- Man ved ikke, om man skal tro på det ene eller det andet, fordi der er så mange ting, der kører rundt i hovedet på folk, siger Isabella Hansen.

- Jeg har hørt tre forskellige ting, og jeg tænker over hver eneste en, for det er folk, man snakker godt med, der fortæller forskellige tinge, supplerer årgangskammeraten Simon Sørensen.

Den øvrige befolkning i Biersted ærgrer sig over, at anklagen om en voldtægt kaster tunge skyer over weekendens festlige arrangement. Samtidig er man opmærksom på ikke fælde dom, før der er bevis.

- Stemningen har mest været, at vi har et retssystem, der tager over i forhold til at sige, hvad er udgangen i den situation, og så støtte de familier, der er implicerede i episoden, siger formanden for Biersted Borgerforening, Morten Klessen.

Politiet er nu i gang med afhøring af vidner i sagen, mens der også er flere tekniske beviser, der skal danne samlet grundlag for en ny vurdering. Det forventes at tage omkring 14 dage.