Nordjyllands Politi var en time om at rykke ud til en bombetrussel i en beboelsesejendom, og beboerne er chokerede over, at de ikke blev taget alvorligt. Foto: Thomas Gaardsmand

Rykkede ikke ud til bombetrussel

Beboere på Aggersundvej i Aalborg Øst er rystede over, at politiet ikke tog en anmeldelse om en bombetrussel alvorligt.

Onsdag morgen omkring klokken 5 blev beboerne i en ejendom på Aggersund vej i Aalborg ØSt vækket, da en psykisk syg mand i opgangen hamrede på deres døre, og fremsatte en bombetrussel.

Men der gik over en time og mindst tre opkald til 112, inden politiet tog anmeldelsen alvorligt og dukkede op på stedet.

Det skriver nordjyske.dk.

Beboerne skyndte sig ud af opgangen, hvor den psykisk syge mand løb rundt og råbte, at de skulle gå længere væk fra opgangen.

Mandens overbo var den første, der ringede til politiet, men han fik den besked, at politiet godt kender den psykisk syge, og at han er "syg i hovedet", og at beboerne derfor bare skulle lægge sig til at sove igen.

Da betjentene dukkede op, konstaterede de, at der ikke var en bombe i mandens lejlighed, og de fik en af hans bekendte til at tage sig af ham, og klokken 7 kunne beboerne vende tilbage til deres lejligheder.

Hos Nordjyllands Politi, forstår man godt beboernes utilfredshed, men begrunder den lange responstid med, at politiet i forvejen kender manden godt.

- På baggrund af tidligere episoder med manden vurderede vagthavende, at der ikke var noget reelt i truslerne, og at manden udelukkende ville påkalde sig opmærksomhed, siger vicepolitiinspektør Marianne Vestergaard-Lau til Nordjyske.

Hun understreger dog, uden at kende sagens forløb, at der ikke umiddelbart er handlet særligt professionelt fra politiets side.