LIGE NU:

S uenige om flyskat

Flere nordjyske socialdemokrater undsiger nu den afgift på flybilletter, som S og SF vil indføre, hvis rød blok vinder valget.

Det nordjyske folketingsmedlem, Orla Hav (Soc.dem.) vil have ændret forslaget om at indføre en afgift på 75 kr. pr. flybillet.

- Jeg har egentlig ikke noget imod en flyafgift, bare den ikke ensidigt rammer Nordjylland, siger Orla Hav til TV2/Nord.

Han mener, at afgiften vil ramme især det nordjyske erhvervsliv, der reelt ikke har noget alternativ til at sende medarbejderne med flyet.

- Det koster jo næsten to dagslønninger, hvis deres medarbejdere skal til København med bil eller tog, påpeger Orla Hav.

Derfor vil han gå til den socialdemokratiske partiledelse for at få den til at ændre forslaget. Orla Hav mener, at en afgift kan skrues sammen, så den ikke så ensidigt rammer Nordjylland.

- Bornholm har jo fået Villy Søvndal med på, at øen skal undtages. Men ved at lave afgift på for eksempel flybrændstof i stedet, så vil Nordjylland ikke blive ramt så hårdt, mener Orla Hav.

Også en andet, nordjysk folketingsmedlem, Bjarne Laustsen (Soc.dem.), ønsker en anden løsning end en afgift på 75 kr. pr. billet, mens kollegaen Rasmus Prehn (Soc.dem.) har svært ved at se andre muligheder.

De borgerlige partier har gjort et nej til flyafgiften til en vigtig del af deres valgkampagne op til folketingsvalget.