LIGE NU:

Så er der igen åbent for fly til Tyrkiet

Det nordjyske rejseselskab SunCharter er blandt de mange selskaber, der igen er klar til at sende nordjyder sydpå til Tyrkiet fra Aalborg Lufthavn.

Udenrigsministeriet har igen ændret rejsevejledningen for Tyrkiet, og flere selskaber er nu klar til igen at sende danskere sydpå. Ministeriet ændrede lørdag vejledningen på grund af forsøget på militærkup i landet og al charterturisme til Tyrkiet blev indstillet. Nu er rejsevejledningen søndag ændret tilbage til det, der var udgangspunktet før balladen fredag aften og nat i Ankara og Istanbul.

Det glæder direktør hos det nordjyske rejseselskab SunCharter, Søren Kjellerup.

- Vi er klar igen med næste tur på lørdag, fortæller han.

Han ærgrer sig samtidig over, at selskabet måtte lade 168 passagerer vende skuffede hjem fra lufthavnen i Aalborg lørdag med beskeden om, at al flyvning fra Danmark til Tyrkiet var indstillet på grund af urolighederne.

- Vi kan desværre ikke gøre noget for de passagerer, der ikke kom afsted. Vi måtte sende det fly, de skulle have været med, tomt til Tyrkiet for at hente dem, der allerede var der, hjem igen som planlagt, siger Søren Kjellerup.

SunCharter har alt booket, og på lørdag sender selskabet 168 feriegæster afsted til Alanya. 

Det har kostet selskabet dyrt at måtte sende et tomt fly afsted i går lørdag, ligesom selskabet næste lørdag må se på, at der flyver et tomt fly hjem igen. Det er det fly, der skulle have haft de gæster, der planmæssigt skulle have været afsted i går og så ville skulle hjem igen efter en uges ferie lørdag.

- Det er udgifter, vi selvfølgelig er trætte af, siger Søren Kjellerup og tilføjer, at SunCharter har dobbelt bemanding på telefonerne for tiden.

For det nordjyske rejseselskab er blevet kimet ned af nervøse gæster med booking til netop Tyrkiet, men ifølge direktøren er det folk, der først i september har bestilt rejser. Dem, der skulle have været afsted i går, fik direkte besked i lufthavnen.