Så er det miljøzone-tid i Aalborg

På mandag træder miljøzonen i Aalborg Midtby i kraft med miljøkrav til busser og lastbiler. Miljøzonen kommer til at betyde renere luft og bedre miljø for byens borgere.

Aalborgs tekniske rådmand, Mariann Nørgaard markerer officielt åbningen af miljøzonen
på mandag.

Mariann Nørgaard vil ved åbningen afdække et af de nye færdselsskilte, der markerer grænsen for miljøzonen. Bilisterne bliver mødt af skiltene ved alle veje ind og ud af miljøzonen.

Lastbiler og busser over 3½ ton, der kører i miljøzonen, skal opfylde krav om Euro 3-motor eller have et partikelfilter monteret. Et klistermærke i forruden, der fås ved syn, skal vise, at kravene er opfyldt. I 2010 strammes kravene yderligere, så kun lastbiler og busser med Euro 4-motor eller partikelfilter må køre i miljøzonen.

Kravene i miljøzonen er lovbestemte og er derved de samme, som allerede gælder i København og vil komme til at gælde i Århus og Odense. Aalborg melder sig på banen som den anden by i Danmark med miljøzone, mens en række europæiske byer allerede har gode erfaringer med miljøzoner i bymidten.

Nordjyllands Politi står for kontrollen af køretøjer i miljøzonen, og det vil i februar sætte særligt fokus på de nye regler omkring miljøzone, når det kontrollerer i midtbyen.

Forsiden lige nu