LIGE NU:

Så faldt afgørelsen: Holmegårdskolen lukker

Holmegårdskolen i Hjørring lukker. Det blev besluttet tirsdag aften.

Det bliver Holmegårdskolen der lukker. Det besluttede Hjørring Kommunes børne- skole- og undervisningsudvalg på deres møde tirsdag aften.

Politikerne indgik to delforlig på mødet.

Flertalsgruppen bestående af Socialdemokraterne, Konservative, Lokallisten, og SF blev enige om at tre institutioner og fire mindre skoler skal lukke.

Samtidig indgik Socialdemokraterne, Venstre, Konservative, Lokallisten, SF og Dansk Folkeparti et forlig om en helt ny organisering af skoleområdet, samt om lukningen af Holmgårdskolen i Hjørring, specialskolen Kløverskolen samt al dagpleje uden for de fire store byer.

Navnene på de fire mindre skoler, der skal lukke til sommer, blev fundet mandag aften, og det var således kun navnet på den byskole i Hjørring, der skal lukke og mindre detaljer, der manglede at falde på plads tirsdag.

De to forlig skal nu endeligt godkendes fredag, inden de sendes videre til byrådets godkendelse i slutningen af februar.

De fire små skoler, der skal lukke er Astrup, Vrejlev-Hæstrup, Hundelev og Tversted. Derimod får Tornby Skole hvor forældre allerede er langt i planerne om at oprette en friskolen, lov at leve.

De tre institutioner, der må lade livet er i Poulstrup, Skallerup og Tversted.