01:50

Foto: Ivan Hansen

1 af 2

Så suser svinene gennem slagtehallen

Slagteriet i Vrå er åbnet igen. Kort efter klokken 08.00 i morges blev det første svin sendt til slagtning.

Tredje gang kan være lykkens gang - måske. I hvert fald får slagteriet i Vrå nu endnu en chance for at komme ind på markedet for slagtesvin, da det første svin netop er blevet sendt gennem produktionen.

Præcist klokken 08.15 havde slagteriarbejder, Thomas Andersen, æren af at være manden bag det første slagtede svin efter slagteriet i dag er genåbnet.

Det er den finske handelsvirksomhed, GSS-EXport, som har købt slagteriet efter Midland Bacon Company gik konkurs i 2010. Oprindeligt skulle maskinerne i slagteriet flyttes til Rusland, fordi efterspørgslen på danske svin er stor. Det er dog nemmere, at transportere slagtede svin frem for levende svin til Rusland, så derfor besluttede virksomheden, at slagteriet i Vrå skulle forblive.