Foto: Ib William Christensen

Sådan kommer Im og Suthida hjem

7-årige Im og hendes mor Suthida Nielsen fra Aabybro kan nu vende hjem efter nytår - inden folketinget vedtager den lov, der skal give dem mulighed for at fortsætte deres liv i Danmark.

Lovforslaget, der kan give Im og Suthida opholdstilladelse i Danmark, bliver først fremsat i januar. Og hvor hurtigt det vedtages afhænger af Folketingets behandling.

Familien kan imidlertid ikke søge turistvisum, fordi man minimum skal være ude af landet i seks måneder. Så indtil den nye lov vedtages, kan Im og Suthida kun få et nationalt begrænset visum. Der betyder at Suthida ikke må arbejde og Im ikke kan gå i skole.

Bjarne Lautsen havde håbet på en midlertidig opholdstilladelse, der havde forhindret den problematik.

- De borgerlige partier havde så travlt med at få fem minutter i rampelyset, at de glemte at tænke på, hvordan Im og Suthida kan komme hjem inden loven er vedtaget. For seks måneders ventetid er altså alt for lang tid, siger han til TV2/Nord.

Og efter at have været igennem lidt af hvert, tager støtterne i Aabybro deres forholdsregler for at være på den helt sikre side:

- Mandag ringer jeg til Udlændingestyrelsen for at finde ud af præcis hvordan vi ansøger om det her visum. Vi vil ikke risikere nogen fodfejl nu hvor det er så tæt på at lykkedes, fortæller Anders Christiansen, talsmand for støttegruppen, til TV2/Nord.