Arkiv Foto: Daniel Mikkelsen

Billedet er taget klokken 10.20 på Aalborgvej rute 180 nord for Hjallerup. Her fyger der en del. Foto: Mette Kristensen

1 af 2

Sådan påvirker sneen den kollektive trafik

Busser, tog, fly og Egholm-færgen påvirkes af sneen.

Fra klokken 15 er flere tog mellem Aalborg og Frederikshavn aflyst, oplyser DSB.

- Overordnet går vi fra at køre hver halve time til en gang i timen. Det betyder, at syv tog aflyses, oplyser trafikinformationschef Tony Bispeskov ved DSB.

Togene aflyses, fordi DSB har svært ved at holde togsporet fri for sne og is. Derfor vælger de at aflyse på forhånd med den forhåbning, at de tog, der stadig kører, så ikke vil rammes af aflysninger.

- Vi gør, hvad vi kan for at gøre togene ekstra lange, så der er plads til så mange som muligt i de tog, der kører. Vi opfordrer folk til at holde øje med deres tog på rejseplanen.dk, siger Tony Bispeskov.

Nordjyllands Trafikselskab har til morgen og formiddag aflyst flere afgange, og de varsler forsinkelser.

- De steder, der er fygning, vil der opstå forsinkelser afhængig af snerydningen. Det er hovedsageligt nord for fjorden, det er problematisk, siger Nicolai B. Sørensen ved Nordjyllands Trafikselskab.

Han opfordrer folk til at holde øje med NTs hjemmeside.

I Aalborg Lufthavn er flere fly aflyst på grund af sneen, og enkelte er blevet dirigeret til andre lufthavne. Man kan forvente forsinkelser, hvis man skal ud og flyve i løbet af mandagen.

- Det er forløbet OK til morgen, men vi har forsinkelser op til en time, nu hvor snefaldet tager til, siger Rikke Mølgaard, der er salgs- og marketingsdirektør ved Aalborg Lufthavn.

Egholmfærgen indstillede mandag sejladsen. Der var problemer med vognen på rampen på Egholm-siden, som var løbet af sporet på grund af kraftig sidevind og strøm, hvilket gjorde at færgen ikke var i stand til at sejle. Man afventede materiel til at sætte vognen fast på rampen samt lidt mindre vind og strøm.

Egholm-færgen er nu igen i drift.