Sæsonen er i fare

I næste weekend begynder sæsonen igen for tusindevis af fodboldspillere, men dommerne er stadig i konflikt med DBU, så måske bliver det i år en sæsonstart uden dommere.

Hobro IK stiller i dag selv med en træner, der kan agere dommer i damejuniorholdets kamp. Det er klubben nødt til på grund af den verserende konflikt imellem DBU og landets fodbolddommere.

I Hobro er der i dag kun tale en træningskamp, så problemet kommer først for alvor d. 2. april, når holdet tager fat på den nye sæson med en pokalkamp imod Furtuna Hjørring - en kamp, der måske bliver udskudt.

- Vi har jo trænet hele vinteren, så det vil være træls, hvis ikke vi kan komme i gang til tiden, siger Signe Holt Andersen fra Hobro IK.

Det er 11 kroners forskel i omkostningsgodtgørelse, der holder de rigtige dommere væk fra fodboldbanerne. Konflikten har varet i flere uger, og DBU og DFU står fortsat langt fra hinanden. Dommerforbundet forlanger 218 kroner pr kamp, imens DBU vil betale 207 kroner.

Dommerne under DFU mener imidlertid ikke, at sagen reelt drejer sig betaling.

- For mig ser det umiddelbart ud som om, at DBU vil ind og overtage dommernes tarv, som vi i DFU plejer at varetage, siger Kurt Madsen, der er formand for Aalborg Fodbolddommerklub.

Gidslerne i sagen er landets 350.000 fodboldspillere fra Danmarksserien og nedefter. De ved endnu ikke, om deres kampe i starten af april måned kan spilles eller ej.

Unionen for de danske fodbolddommere beklager, at spillerne og klubber bliver tabere.